• ABONNEREN
 • U kunt zich nu abonneren op onze columns, artikelen en interview specials. U wordt dan via e-mail automatisch op de hoogte gebracht als er een nieuwe column, nieuw artikel of interview special verschijnt.

  E-mail:
  Columns:
  Artikelen:
  Interview
  specials:
  Loopbaan
  magazines:
  U wilt:

Publicaties

U kunt hier al onze artikelen, columns, interviewspecials en Loopbaan Magazines teruglezen.

De columns zijn van de hand van de directeur van BHP Groep, Adri van der Kemp. Met enige regelmaat schrijft hij over zijn ervaringen en bevindingen vanuit het loopbaanadviesvak.

We interviewen regelmatig toonaangevende (loopbaan)professionals om te kunnen leren van hun visies en deze wereldkundig te maken. Deze interviews kunt u lezen bij het kopje 'Interviewspecials'.

Het Loopbaan Magazine is een online magazine dat vier keer per jaar verschijnt, gemaakt door BHP Groep en De digitale loopbaancoach.

Ook in het geval van een baan geldt: WAARDEER HET. REPAREER HET. - interview special met Wim Thielemans

interview, 02-2020

Mijn eerste kennismaking met Wim Thielemans is op LinkedIn; een bericht stelt deeltijd werken aan de kaak. Deeltijd werken zou maar al te vaak als een verhoogd risico gezien worden, omdat er dan minder loon is. “Nogal wiedes zeg, maar met deeltijd werken bestaat er ook een verhoogd geluk om op bijvoorbeeld woensdag extra rust in te bouwen.” was het commentaar. Door de berichten die volgden, ontdekte ik dat Wim Thielemans ook auteur is. En dat hij een verrassende kijk op de wereld van werk heeft. Zijn boek Slim Interviewen is genomineerd voor beste boek voor recruiters in Nederland en beste Learning & Development boek in België. Een hele goede reden om hem te laten vertellen over zijn visie op werk, zijn eigen loopbaan en zijn nieuwste boek Jobrepair dat in het lijstje van beste boeken door Werf.nl op nummer 2 eindigde. Een boek over waarom veranderen van baan niet altijd de beste oplossing is.

Lees meer »

 

Jezelf verkopen, waarom is dat zo lastig?

column, 01-2020

“HELP, ik moet mezelf verkopen tijdens het sollicitatiegesprek!” Ik hoor het bijna in ieder loopbaantraject dat ik begeleid. Waarom vinden zoveel mensen het lastig om iets positiefs over zichzelf te zeggen?

Lees meer »

 

Het Loopbaan Magazine: Boeien en Binden

magazine, 01-2018

Het eerste Loopbaan Magazine van 2018 is een feit! Een bomvol nummer met uiteenlopende verhalen over 'Boeien en Binden'.

Voor deze editie spraken we met niemand minder dan Maurits Bruel. In 1998 schreef hij samen met Clemens Colsen ‘De Geluksfabriek’ en werd daarmee de grondlegger van de concepten ‘Boeien en Binden’.  Maurits vertelt over zijn missie om de arbeidsmarkt te veranderen, maar geeft ook tips hoe organisaties boeien en binden in de praktijk kunnen toepassen.

We spraken ook met Lidewey van der Sluis, hoogleraar Strategisch Talentmanagement aan de Nyenrode Business Universiteit. Als expert op het gebied van arbeidsmarkttrends geeft Lidewey haar verfrissende kijk op het onderwerp; is het boeien en binden van medewerkers nog relevant?

Lees meer »