• ABONNEREN
 • U kunt zich nu abonneren op onze columns, artikelen en interview specials. U wordt dan via e-mail automatisch op de hoogte gebracht als er een nieuwe column, nieuw artikel of interview special verschijnt.

  E-mail:
  Columns:
  Artikelen:
  Interview
  specials:
  Loopbaan
  magazines:
  U wilt:

Interviewspecials


123


Ook in het geval van een baan geldt: WAARDEER HET. REPAREER HET. - interview special met Wim Thielemans

interview, 02-2020

Mijn eerste kennismaking met Wim Thielemans is op LinkedIn; een bericht stelt deeltijd werken aan de kaak. Deeltijd werken zou maar al te vaak als een verhoogd risico gezien worden, omdat er dan minder loon is. “Nogal wiedes zeg, maar met deeltijd werken bestaat er ook een verhoogd geluk om op bijvoorbeeld woensdag extra rust in te bouwen.” was het commentaar. Door de berichten die volgden, ontdekte ik dat Wim Thielemans ook auteur is. En dat hij een verrassende kijk op de wereld van werk heeft. Zijn boek Slim Interviewen is genomineerd voor beste boek voor recruiters in Nederland en beste Learning & Development boek in België. Een hele goede reden om hem te laten vertellen over zijn visie op werk, zijn eigen loopbaan en zijn nieuwste boek Jobrepair dat in het lijstje van beste boeken door Werf.nl op nummer 2 eindigde. Een boek over waarom veranderen van baan niet altijd de beste oplossing is.

Lees meer »

 

Je talent is een dieper besef over wie je bent - Interviewspecial met Jan de Dreu

interview, 01-2017

Jan de Dreu kwam voor het eerst in aanraking met de menselijke kant van organisaties tijdens zijn opleiding Bedrijfskunde, begin jaren ‘70. Gaandeweg zijn beroepsontwikkeling wist hij zijn fascinatie voor de mens in de organisatie te vangen in het begrip ‘talent’. Als trainer en docent talentontwikkeling is Jan de Dreu verbonden aan de Pulsar Academie. Daarnaast schreef hij verschillende boeken, zoals ‘Leef - 8 opwekkende aanwijzingen’ en ‘Handboek voor Talent’. Wij spraken Jan over zijn kijk op dit onderwerp.

Lees meer »

 

Voldoening hebben in je werk is de drijfveer om door te gaan - Interviewspecial met Frans Vogelzangs

interview, 09-2013

Frans Vogelzangs richtte in 1990 Flameguard op, een bedrijf dat gespecialiseerd is in brandbeveiligingsproducten. Bijna 23 jaar en een aantal bedrijfsovernames later is hij CEO van de AFG Group, zoals de bundeling van ondernemingen nu heet. Wij spraken met hem.

Lees meer »