• ABONNEREN
 • U kunt zich nu abonneren op onze columns, artikelen en interview specials. U wordt dan via e-mail automatisch op de hoogte gebracht als er een nieuwe column, nieuw artikel of interview special verschijnt.

  E-mail:
  Columns:
  Artikelen:
  Interview
  specials:
  Loopbaan
  magazines:
  U wilt:

Columns


123456789


Heb je ooit een kind horen zeggen...

column, 01-2011

Heb je ooit een kind horen zeggen: ik wil filiaalchef van de Albert Heijn worden of afdelingshoofd bij een gemeente. Ik eigenlijk niet. Piloot, dokter, brandweerman, balletdanseres, zanger of misschien wel “iets met computers”, dat stellen de meeste kinderen zich voor van hun toekomst. Maar leidinggevende worden, hooguit als het de baas van Nederland of de wereld mag zijn. Dat dan nog wel.

Lees meer »

 

Dromen

column, 07-2010

Veel mensen lopen rond met een droom. Een droom om iets in hun leven tot stand te brengen: een eigen bedrijf stichten, een boek schrijven  of bij voorbeeld een weeshuis in Azië realiseren. Een diep verborgen wens, waar je meestal niet over praat, want stel je eens voor dat men je uitlacht. Maar wel één die je hoop geeft op een betere toekomst. Weg uit de sleur; groots en meeslepend willen wij leven, toch?

Lees meer »

 

Moet het altijd ietsje meer zijn?

column, 02-2010

In onze samenleving is het bijna een wetmatigheid. Een succesvolle loopbaan is stapjes omhoog zetten, carrière maken heet dat. Degene die daar vanaf wijkt, is een mislukkeling of op zijn minst een zonderling.

Lees meer »