• ABONNEREN
 • U kunt zich nu abonneren op onze columns, artikelen en interview specials. U wordt dan via e-mail automatisch op de hoogte gebracht als er een nieuwe column, nieuw artikel of interview special verschijnt.

  E-mail:
  Columns:
  Artikelen:
  Interview
  specials:
  Loopbaan
  magazines:
  U wilt:

Columns


123456789


Handen uit de mouwen!

column, 10-2012

Op gezette tijden komt mijn collega Roland met een suggestie voor een column, zo ook vorige week. Hij kwam erop toen we het hadden over de verkiezingscampagne. Alle partijen bedienen zich tegenwoordig van oneliners en aan één daarvan ergerden wij ons allebei behoorlijk.

Lees meer »

 

Willem

column, 07-2012

Willem kwam in mijn leven toen ik een jaar of veertien was. Hij was bassist in het bandje waar mijn oudste broer trompet speelde. Dit bandje speelde op feestjes, maar verzorgde ook de begeleiding van het jongerenkoor, dat om de 6 weken optrad in de hervormde kerk tijdens de jeugddienst. Toen nog een nieuwigheid: een band in plaats van een kerkorgel. Wantrouwig bekeken door de ouderen, maar met gejuich ontvangen door de jeugd, die eindelijk eens lekker in de kerk kon swingen. De kerk zat dan ook elke dienst stampvol met 800 kerkgangers. Overigens maar voor een deel met jongeren, die achterin zaten natuurlijk, want dan kon je lekker keten tijdens de preek van de dominee.

Lees meer »

 

Wegwijzers

column, 03-2012

TomTom staat synoniem voor navigatiesysteem, zoals wel meer merknamen een product aanduiden. Bekende voorbeelden? Luxaflex, Maggi. Je kent ze wel, fabrikanten die hun naam verbinden aan het product. Of het van dat merk is of niet. Ik werd me hier weer eens bewust van toen ik met iemand in mijn auto zat die het ingebouwde navigatiesysteem van een onbekend merk, consequent Tom Tom bleef noemen. Een navigatiesysteem is kennelijk een TomTom, klaar uit.

Lees meer »