• ABONNEREN
 • U kunt zich nu abonneren op onze columns, artikelen en interview specials. U wordt dan via e-mail automatisch op de hoogte gebracht als er een nieuwe column, nieuw artikel of interview special verschijnt.

  E-mail:
  Columns:
  Artikelen:
  Interview
  specials:
  Loopbaan
  magazines:
  U wilt:

Columns


123456789


Tijden veranderen

column, 02-2016

Maatschappelijke veranderingen worden, als we erop terugkijken, vaak gemarkeerd door een datum of jaartal. Bijvoorbeeld het jaar 1874 toen het Kinderwetje van Van Houten werd aangenomen, dat beoogde kinderarbeid terug te dringen. De invoering van het algemeen kiesrecht in 1917, waardoor ook vrouwen het recht kregen om te kiezen. Of het moment dat het recht op financiële bijstand ontstond door de invoering van de Algemene Bijstandswet op 1 januari 1965. Allemaal maatregelen die een grote impact hebben gehad op de ontwikkeling van onze samenleving. Het lijkt of deze maatregelen van de ene op de andere dag een voelbaar effect hadden. Maar waarschijnlijker is dat deze veranderingen zich geleidelijker voltrokken. Zo geleidelijk dat de effecten in eerste instantie vaak moeilijk waar te nemen waren.

Lees meer »

 

De nieuwe dominees

column, 12-2015

Een paar keer per jaar laat ik mij ertoe verleiden om naar een congres te gaan. Soms om vakgenoten te ontmoeten, maar ook wel om samen met andere ondernemers nieuwe inspiratie op te doen. Goed voor je netwerk en het helpt me om zaken ook eens vanuit een ander perspectief te bekijken. En wat ook fijn is: je leert er nog eens wat van.

Lees meer »

 

Regels, regels, regels

column, 11-2015

Hoe WW-regels initiatief in de kiem smoren

Lees meer »