• ABONNEREN
 • U kunt zich nu abonneren op onze columns, artikelen en interview specials. U wordt dan via e-mail automatisch op de hoogte gebracht als er een nieuwe column, nieuw artikel of interview special verschijnt.

  E-mail:
  Columns:
  Artikelen:
  Interview
  specials:
  Loopbaan
  magazines:
  U wilt:

Columns


123456789


Jezelf verkopen, waarom is dat zo lastig?

column, 01-2020

“HELP, ik moet mezelf verkopen tijdens het sollicitatiegesprek!” Ik hoor het bijna in ieder loopbaantraject dat ik begeleid. Waarom vinden zoveel mensen het lastig om iets positiefs over zichzelf te zeggen?

Lees meer »

 

Eigenwijze lui

column, 09-2017

Eigenwijze lui, mensen zonder zelfreflectie. Dol op vakantie en toch denken dat ze hard werken. Ze kennen de CAO van a tot z, o wee als er een regeltje verkeerd toegepast wordt. Dan zijn ze er als de kippen bij; klaar om hun rechten te vuur en te zwaard te verdedigen. Mislukte intellectuelen, te weinig talent om een wetenschappelijke carrière te ontwikkelen. Dus toen maar het onderwijs ingegaan. Zomaar wat vooroordelen die bestaan over docenten binnen het middelbaar onderwijs. Geen vooroordelen die alleen binnen de - onwetende - samenleving leven, ook binnen de sector zelf zijn genoeg mensen die er zo over denken. En een forse groep van deze mensen, docenten in het middelbaar onderwijs, gaan wij coachen in hun loopbaan.

Lees meer »

 

De paradox van loopbaanbegeleiding

column, 11-2016

Tot mijn niet geringe verbazing zit het zaaltje volgepakt met mensen. Zij zijn afgekomen op de presentatie van een nieuw testinstrument; de loopbaancheck. Deze nieuwe tool is ontwikkeld door ‘IXLY’ in samenwerking met ons bedrijf ‘De Digitale Loopbaancoach’. Kennelijk is er binnen organisaties veel belangstelling voor een instrument dat in kaart kan brengen hoe hun medewerkers hun werk beleven, is mijn voorzichtige conclusie. Dit instrument is ontwikkeld in het kader van het thema ‘duurzame inzetbaarheid’, en wij hebben het testbureau bij deze ontwikkeling geholpen door intensief mee te denken over de vraag welke items in een dergelijke test naar voren moeten komen. Dit onder andere naar aanleiding van een aantal grote projecten, die wij binnen het middelbaar onderwijs uitvoeren.

Lees meer »