• ABONNEREN
 • U kunt zich nu abonneren op onze columns, artikelen en interview specials. U wordt dan via e-mail automatisch op de hoogte gebracht als er een nieuwe column, nieuw artikel of interview special verschijnt.

  E-mail:
  Columns:
  Artikelen:
  Interview
  specials:
  Loopbaan
  magazines:
  U wilt:

Artikelen


12345678910>>


Het nieuwe werken baat niet iedereen

artikel, 06-2012

Het Nieuwe Werken is niet voor alle werknemers even functioneel. Mensen die veel behoefte hebben aan structuur en zekerheid, floreren niet bij veel autonomie. Dat blijkt uit een onderzoek van Marjette Slijkhuis, die onlangs op dit onderwerp promoveerde aan de Rijksuniversiteit Groningen.

 

Lees meer »

 

14 duizend adviesbureaus erbij in 2011

artikel, 06-2012

Crisis of niet, in Nederland worden meer bedrijven opgericht dan opgeheven. Daardoor groeide in 2011 het aantal bedrijven met bijna 7 procent. Vooral adviesbureaus schieten als paddenstoelen uit de grond, meldt het CBS.

Lees meer »

 

Mindful werken: rust door aandacht

artikel, 05-2012

Het is alweer ongeveer tien jaar een hype: mindfulness. Overbelaste of ‘zichzelf zoekende’ mensen komen en masse bijeen in kleine zaaltjes voor aandachtstraining en meditatie.  Het idee: minder gestresst en bewuster gaan leven door met je aandacht volledig bij het ‘nu’ te zijn; bij de handeling die je uitvoert of de emotie of gedachte die je hebt. Leuk, in zo’n zaaltje, of thuis in de tuin met een kopje thee... Maar kun je er ook iets aan hebben op je werk? Als je maandagochtend weer geconfronteerd wordt met je volle mailbox, een lastige collega, vier afspraken en een rapport dat deze week af moet zijn? Of als je eigenlijk regelmatig met buikpijn naar je werk gaat?

Lees meer »