• ABONNEREN
 • U kunt zich nu abonneren op onze columns, artikelen en interview specials. U wordt dan via e-mail automatisch op de hoogte gebracht als er een nieuwe column, nieuw artikel of interview special verschijnt.

  E-mail:
  Columns:
  Artikelen:
  Interview
  specials:
  Loopbaan
  magazines:
  U wilt:

Publicaties

U kunt hier al onze artikelen, columns, interviewspecials en Loopbaan Magazines teruglezen.

De columns zijn van de hand van de directeur van BHP Groep, Adri van der Kemp. Met enige regelmaat schrijft hij over zijn ervaringen en bevindingen vanuit het loopbaanadviesvak.

We interviewen regelmatig toonaangevende (loopbaan)professionals om te kunnen leren van hun visies en deze wereldkundig te maken. Deze interviews kunt u lezen bij het kopje 'Interviewspecials'.

Het Loopbaan Magazine is een online magazine dat vier keer per jaar verschijnt, gemaakt door BHP Groep en De digitale loopbaancoach.

Als het boeien voorbij is

column, 02-2018

De arbeidsmarkt kent vreemde fenomenen. Jarenlang verkeerden we in een economische crisis, waarmee een forse werkloosheid gepaard ging. Terwijl we nu weer in een situatie zijn beland waar het moeilijk is om geschikte medewerkers te vinden. Gek eigenlijk dat er maar zo’n dunne scheidslijn is tussen een overschot en een tekort aan goed gekwalificeerd personeel, want hoe snel kan het verkeren. Was je twee jaar geleden misschien nog een kansloze werkloze, nu ben je ineens een gewild persoon; een talent zelfs. Iemand die door de werkgever gekoesterd en bewaard moeten worden. Talent is schaars tenslotte!

Lees meer »

 

Het Loopbaan Magazine: Boeien en Binden

magazine, 01-2018

Het eerste Loopbaan Magazine van 2018 is een feit! Een bomvol nummer met uiteenlopende verhalen over 'Boeien en Binden'.

Voor deze editie spraken we met niemand minder dan Maurits Bruel. In 1998 schreef hij samen met Clemens Colsen ‘De Geluksfabriek’ en werd daarmee de grondlegger van de concepten ‘Boeien en Binden’.  Maurits vertelt over zijn missie om de arbeidsmarkt te veranderen, maar geeft ook tips hoe organisaties boeien en binden in de praktijk kunnen toepassen.

We spraken ook met Lidewey van der Sluis, hoogleraar Strategisch Talentmanagement aan de Nyenrode Business Universiteit. Als expert op het gebied van arbeidsmarkttrends geeft Lidewey haar verfrissende kijk op het onderwerp; is het boeien en binden van medewerkers nog relevant?

Lees meer »

 

Eigenwijze lui

column, 09-2017

Eigenwijze lui, mensen zonder zelfreflectie. Dol op vakantie en toch denken dat ze hard werken. Ze kennen de CAO van a tot z, o wee als er een regeltje verkeerd toegepast wordt. Dan zijn ze er als de kippen bij; klaar om hun rechten te vuur en te zwaard te verdedigen. Mislukte intellectuelen, te weinig talent om een wetenschappelijke carrière te ontwikkelen. Dus toen maar het onderwijs ingegaan. Zomaar wat vooroordelen die bestaan over docenten binnen het middelbaar onderwijs. Geen vooroordelen die alleen binnen de - onwetende - samenleving leven, ook binnen de sector zelf zijn genoeg mensen die er zo over denken. En een forse groep van deze mensen, docenten in het middelbaar onderwijs, gaan wij coachen in hun loopbaan.

Lees meer »