• ABONNEREN
 • U kunt zich nu abonneren op onze columns, artikelen en interview specials. U wordt dan via e-mail automatisch op de hoogte gebracht als er een nieuwe column, nieuw artikel of interview special verschijnt.

  E-mail:
  Columns:
  Artikelen:
  Interview
  specials:
  Loopbaan
  magazines:
  U wilt:

« Terug

Boek: 50+ met perspectief, door welke bril wil je kijken?

Hij of zij is 52, 57 of 61 en wordt ontslagen. Het uitzicht op een nieuwe baan is niet echt florissant. Te oud, te weinig papieren, misschien te duur. Somberheid is troef.

Toch is de realiteit (gelukkig) soms minder zwart. Natuurlijk, ook veel oudere werknemers raken hun baan kwijt. Toch komen ook nogal wat mensen voorbij de "kritische" leeftijd van 50 jaar opnieuw aan de slag. Een leuke job, een zinvolle dagbesteding.

In 50+ MET PERSPECTIEF heeft Adri van der Kemp zijn ervaringen weergegeven. Samen met de journalist Hans Walraven heeft hij veertien mensen geïnterviewd, die in staat waren om na hun ontslag een positieve wending aan hun leven te geven.

Daarnaast heeft hij deze ervaringen in een bredere, meer sociologische en psychologische context geplaatst. Wat gebeurt er met (oudere) mensen die werkloos worden? Hoe kunnen ze vermijden weg te zakken in een moeras van negativisme en apathie? Hoe maken zij zich in de zoektocht naar een nieuwe baan zo kansrijk mogelijk?

50+ MET PERSPECTIEF is geen simpel how-to-do boek, ofschoon het vol staat met suggesties en praktische tips. Het is vooral bedoeld voor mensen die willen leren van de ervaringen van lotgenoten. En die anders naar zichzelf en de wereld om zich heen willen leren kijken. Oftewel voor mensen die hun toekomst in eigen hand willen nemen.

Het boek is verkrijgbaar in de boekhandel, via www.bol.com en www.managementboek.nl.

Prijs: €17,95 inclusief verzendkosten.

Artikelen    Publicaties