• ABONNEREN
 • U kunt zich nu abonneren op onze columns, artikelen en interview specials. U wordt dan via e-mail automatisch op de hoogte gebracht als er een nieuwe column, nieuw artikel of interview special verschijnt.

  E-mail:
  Columns:
  Artikelen:
  Interview
  specials:
  Loopbaan
  magazines:
  U wilt:

« Terug

Ontevreden werknemers nemen geen ontslag

Een ruime meerderheid van werknemers die ontevreden is over hun werk, is toch van plan voor de huidige werkgever te blijven werken. Dit is een resultaat van het wereldwijde onderzoek, dat Accenture, een bedrijf dat actief is op het gebied van management consulting, technology en outsourcing 

Uit het onderzoek blijkt dat meer dan de helft van de onderzochte mannen en vrouwen (respectievelijk 57 en 59 procent) ontevreden over hun werk is. Ondanks deze ontevredenheid is ruim twee derde van de respondenten niet van plan om hun huidige werkgever te verlaten. 64 procent van deze groep geeft aan dat de mogelijkheden om flexibel te werken een belangrijke reden is om te blijven.
De grootste barrière voor carrièreontwikkeling is de respondenten een gebrek aan kansen of het ontbreken van een helder loopbaantraject. Toch ondernemen de meeste respondenten wel verschillende stappen om hun carrière actief te sturen. Deze stappen variëren van het accepteren van een andere rol of verantwoordelijkheid en het volgen van meer opleidingen of trainingen  tot langer werken.
Omdat de meerderheid van de huidige professionals geen baantjesjager is, moeten bedrijven hiervan profiteren en hun medewerkers een helder carrièrepad bieden. Innovatieve training, leiderschapsontwikkeling en groeikansen zijn daarbij cruciaal', zegt Adrina Lajtha, chief leadership officer bij Accenture.
'Medewerkers bepalen hun succes op verschillende manieren. Ze kiezen hun eigen aanpak en zoeken een goede balans tussen persoonlijke wensen en succes. Voor werkgevers is het de uitdaging om medewerkers te helpen om het hele spectrum van werk en privé in het verloop van een carrière te integreren', zegt Savitri Groag, Diversity Lead bij Accenture Nederland.

                                                

Bron: VkBanen

Artikelen    Publicaties