• ABONNEREN
 • U kunt zich nu abonneren op onze columns, artikelen en interview specials. U wordt dan via e-mail automatisch op de hoogte gebracht als er een nieuwe column, nieuw artikel of interview special verschijnt.

  E-mail:
  Columns:
  Artikelen:
  Interview
  specials:
  Loopbaan
  magazines:
  U wilt:

« Terug

Dinsdagmiddag is de ideale vergadertijd

Een steeds terugkerende vraag: op wel moment houden we die vergadering. Bijeenkomsten op maandagochtend of op vrijdagmiddag zijn berucht, omdat aanwezigen vaak nog niet of niet meer bij de les zijn. Maar wanneer dan wel? When is Good, een online agendaservice, zocht het uit.

When is Good bekeek de cijfers van de afgelopen twee jaar en kwam met de volgende conclusies:

* Het begin van de dag is het slechtste moment voor een vergadering. De meeste werknemers hebben 's ochtends graag even tijd om de planning voor die dag door te nemen, de e-mail te doen en koffie te drinken.
* Tussen tien en elf uur is men het meest flexibel in de agenda.
* Lunchvergaderingen zijn prima, als het eten maar lekker is.
* Na drie uur ’s middags wordt het moeilijk een vergadering te plannen. Mensen beginnen soms vroeg op de dag, om dan op tijd te stoppen om de file voor te zijn of om de kinderen op te halen.

When is Good kwam ook met ‘de’ ideale vergadertijd: dinsdagmiddag om 3 uur. Dan werden de meeste aanvragen voor vergaderingen goedgekeurd.

Bron: VK Banen

Artikelen    Publicaties