• ABONNEREN
 • U kunt zich nu abonneren op onze columns, artikelen en interview specials. U wordt dan via e-mail automatisch op de hoogte gebracht als er een nieuwe column, nieuw artikel of interview special verschijnt.

  E-mail:
  Columns:
  Artikelen:
  Interview
  specials:
  Loopbaan
  magazines:
  U wilt:

« Terug

Vooroordelen oudere werknemer wegnemen

Oudere werknemers zijn duurder, vaker ziek en minder productief dan jongeren. Dat wordt vaak gezegd. Maar in zijn algemeenheid is dat oordeel nergens op gestoeld, zegt Tempo-Team. De uitzendorganisatie wil de positie van de oudere werknemers eens ter discussie stellen.

Volgens Tempo-Team is het afschrijven van de 45-plusser voor de arbeidsmarkt bizar en niet terecht. “De tweede helft van je werkbare leven ben je waardevoller, juist vanwege je ruime ervaring en opgebouwde kennis”, zegt Suzanne Jungjohann, Directeur Human Resources bij Tempo-Team. 

De genoemde vooroordelen blijken ook niet juist. Zo stijgt het salaris na het 45ste jaar in de regel nog maar marginaal. Het inkomensverschil tussen de categorie 35 – 45 jaar en 45+ is klein. Uit cijfers komt ook naar voren dat oudere werknemers niet vaker ziek zijn. Ze zijn incidenteel wel langer ziek. Het is daarom belangrijk om te zorgen voor een goed werkklimaat en goede verzuimbegeleiding.

Voor wat de productiviteit betreft, het is nooit aangetoond dat oudere werknemers daar laag op scoren. Recent Duits onderzoek toont aan dat oudere werknemers juist productiever zijn dan jongere. Door hun ervaring weten ze situaties direct goed in te schatten 


Bron: www.managersonline.nl

 

Artikelen    Publicaties