• ABONNEREN
 • U kunt zich nu abonneren op onze columns, artikelen en interview specials. U wordt dan via e-mail automatisch op de hoogte gebracht als er een nieuwe column, nieuw artikel of interview special verschijnt.

  E-mail:
  Columns:
  Artikelen:
  Interview
  specials:
  Loopbaan
  magazines:
  U wilt:

« Terug

Het lidmaatschap van een vereniging is goed voor je carrière. Je hebt meer kans op een (nieuwe) baan of op een beter betaalde baan wanneer je aangesloten bent bij een of meer verenigingen. De contacten die je daar opdoet komen goed van pas in je loopbaan. Dat zegt socioloog Stijn Ruiter, die hier onder 1500 Nederlanders onderzoek naar deed.

Uit de conclusies van de studie bleek dat het positieve effect op de loopbaan stijgt met het aantal lidmaatschappen. Met andere woorden, bij hoe meer verenigingen je aangesloten bent, hoe beter.

Opzienbarend is echter wel dat het volgens Ruiter niet uitmaakt hoe actief men is in de vereniging. Er was geen verschil tussen een passief lid en een actief lid met bestuursfuncties. Het soort vereniging maakt ook niet uit. Een voetbalclub kan net zo profijtelijk zijn als een wijkraad of postzegelverzamelaarvereniging.

Wel werd duidelijk dat een vereniging met veel leden die een belangrijke functie bekleden in maatschappij en bedrijf, meer voor iemand kan betekenen dan een vereniging waarin maar weinig ‘belangrijke’ mensen zitten. 

 

Bron: http://www.z24.nl

Artikelen    Publicaties