• ABONNEREN
 • U kunt zich nu abonneren op onze columns, artikelen en interview specials. U wordt dan via e-mail automatisch op de hoogte gebracht als er een nieuwe column, nieuw artikel of interview special verschijnt.

  E-mail:
  Columns:
  Artikelen:
  Interview
  specials:
  Loopbaan
  magazines:
  U wilt:

Artikelen


<<567891011121314


Acht veel gemaakte gespreksfouten

artikel, 04-2011

Goede zakelijke gesprekken voeren is vaak moeilijker dan het lijkt. Zeker gesprekken die pijnlijk (kunnen) zijn. Regelmatig maken we fouten die een goed eindresultaat in de weg staan. De website express.be zette acht ‘gespreksblunders’ op een rijtje.

Lees meer »

 

Werknemer moet heft in eigen hand nemen

artikel, 03-2011

Welke vaardigheden heeft u over vijf jaar nodig voor uw baan? U leest deze vraag wellicht als ‘welke vaardigheden heb ik nodig om mijn huidige werkzaamheden uit te kunnen voeren over vijf jaar’. Alleen, de helft van de medewerkers heeft over vijf jaar waarschijnlijk niet meer dezelfde baan, ook niet als die in zijn of haar huidige functie blijft. Simpelweg omdat de functie-eisen tegen die tijd veranderd zullen zijn. 

Lees meer »

 

Blogs op intranet goed voor productiviteit

artikel, 03-2011

Werknemers die op het intranet van het bedrijf een weblog bijhouden zijn in Nederland nog vrij schaars, maar in de Verenigde Staten zijn die interne blogs al heel gewoon.Vooral grote Amerikaanse bedrijven als General Motors, HP, IBM, Microsoft en Google lopen daarin voorop. Maar leveren die blogs ook iets op?, vroegen drie Amerikaanse wetenschappers zich af. Om daar achter te komen hebben ze 15 maanden lang intensief 2.396 blogschrijvers en -lezers gevolgd.

Lees meer »